- Thank you received: 0
Keisinger ház
Na jó, most gondolkodjunk logikusan. Ez vegyi támadás a maga módján. Ha most nekiállok kaszabolni ezt a gyöppöt, még a végén még több pollen jut a leveg?be és én is itt fekszem el. Jó kérdés, hogy egyáltalán miért nem alszok. Ezen ráérek töprengeni, csinálni kell valamit. Na jó, egy olyan ember van a házban, aki tudja hogy kell ezt biztonságosan kezelni és még éber is. Bocsi Azumi, egy percet még talán túlélsz a biztonság kedvéért. Futás le az öreghez.
- Uram, baj van, a virág többszörösére n?tt tegnap óta és azt hiszem, elkezdte megenni Azumit. Jöjjön gyorsan, segítsen leszedni róla, nem akartam csak úgy nekiesni valami éles tárggyal, inkább lássa hozzáért?. - hadarom el, majd várom, hogy az öreg felfogja, felpattanjon a székr?l és elkezdjen követni, miközben eléggé türelmetlenül indulófélben vagyok felfelé.
Bevezetem Azumi szobájába, megmutatom, hogy hol a gond. Meg akkor egyúttal, ha rendezte a helyzetet, inkább rábízom a gaz biztonságos elszállítását.
[Úgy néz ki, megoldódott a probléma, most felnéztem és bejött minden rendben.]
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ezt nevezem!" füttyent egyet elismer?en az öreg. "Sosem gondoltam, hogy egy ilyen életképes példányt küldenek. Azt hittem kicsi lesz, fonnyadt és majdnem halott." mondja, miközben föltápászkodik.
-"A fene vinné el ezt a nyavalyás hidegfrontot! Mindig fáj a térdem, amikor átmegy Boston fölött." átkozódik, aztán elindul utánad fölfelé.
-"Nagyon is jól tetted, hogy nem piszkáltad semmiféle élessel. Azzal kell ugyan, csak nem úgy, ahogy gondoltad." magyarázza, mintha nem valaki életér?l volna szó, hanem mondjuk valami nagyon érdekes dologról. Nem tudod, hogy hogy tud ilyen nyugodt lenni, amikor téged majd szétvet az ideg.
-"Na most figyelj!" figyelmeztet és odalép az Azumi ágyát ellep? indákhoz. "Ezekkel kell vigyázni, mert ezekben gyökér is van." bök oda arra az indára ami alól elindult a vércsöpp. Ezután el?vesz egy névjegykártyát és szinte végtelenül lassan az inda elején lév? tapadókorong széle alá csúsztatja.
-"A lényeg csak annyi, hogy lassan kell haladni, lassan de biztosan, mert ha érzi, hogy rángatod, annál inkább igyekszik megkapaszkodni." csúsztatja be közben hosszú körmét a kártya alá, lassan próbálva elemelni az indát. Ha jól sejted, nem el?ször csinál ilyet.
-"Ha megrántod, akkor beszakad és akkor ki kell vágni, különben szegény lány ki fog hajtani..." teszi hozzá, miközben körülbelül egy milliméterrel elemeli a korongot Azumi arcától. "Amíg egy ilyen is benne van az áldozatban, addig nem varázsolunk semmit sem. F?leg azt nem, amit mindjárt látni fogsz. Bármi, amit ráolvasol a virágodra ugyanúgy hatni fog az áldozatra is, mint a növényre. Akkor is, ha kimondottan a növényre szól." magyaráz közben, ami azért viszonylag érdekes, csak te nem tudsz sok mindent kezdeni vele, ugyanis nem tudsz varázsolni, viszont ez nincs rád írva. Ekkor egy éles hersenéssel, körülbelül olyan hanggal, mint amikor elhasítasz egy görögdinnyét, vagy mint amikor beleharapsz egy nagy sárgarépába, a gyökér egyszer?en kiszakad.
-"Na most csináltuk jól. Nézd meg a végeket! Mind megvan. Ha egy is hiányzik, akkor ki kellene vágni. A többi innen már gyerekjáték." magyaráz, miközben a kártyával szépen alányúl a korongok széleinek és elemeli ?ket onnan, ahol megtapadtak. Ezután csokorba fogja az indákat, amiket leszedett és egyszer röviden elsziszegi magát.
Látod, ahogy a kezén elfeketednek az erek, majd néhány másodperccel kés?bb az egész keze, mintha elhalt volna. Ilyet már láttál egyszer, amikor véletlenül találtál egy képet egy üszkös lábról. Az volt ilyen halott fekete. A szoba h?mérséklete viszont érezhet?en lecsökken. Valami olyasmit érzel, mintha valami végtelenül nagy, veszélyes és nagyon éhes dolog suhanna el melletted egy pillanatra. Körülbelül így érezheti magát az a katona, akinek a sisakjáról pattan le egy gyilkos fejlövés. Vagy talán az, akinek épp most jósolták meg, hogy tíz perce van hátra egy valószín?leg halálos kimenetel? szívrohamig. A feketeség viszont pillanatok alatt oszlik el az öreg kezér?l. Az indák ugyanilyen ütemben pusztulnak, majd fonnyadnak, aztán fehérednek el.
-"Láttad, milyen szép halálvarázs volt?" kérdezi kuncogva, aztán megvizsgálja Azumi pulzusát.
-"Még él, de hívj ment?t." adja oda a telefonját, miközben Azumi homlokára teszi a kezét.
-"B+, ha kérdezik és azt is mondd, hogy mágusra készüljenek, különben tönkreteszik szegényt a mérgeikkel. Severinnel meg majd beszélek én."
Csapat riadó!
Szépen elmondom, hogy hova, milyen sérüléssel, (...megtámadta egy szobanövény és most van egy hosszú vágás a karján, némi vért is vesztett...) és mágushoz jöjjenek. Majd így az öreget figyelve egy pillanatra elgondolkozom, hogy mi? Halálvarázs? Csak így csuklóból? Aztán rendbe kerülnek a dolgok, végülis mért pont ez ne lenne, ha annyi minden van. Nem is értem mért olyan meglep?. Mindenesetre nem lesz ?szinte a mosolyom, ha távozáskor kezet nyújt...
- És ezt a cuccot, csak úgy egyszer?en, tévedésb?l félrepostázták? Nem életveszélyes ez egy kicsit? Nem akarom elképzelni, hogy mi van, ha olyan helyre kerül, ahova nem tud odaérni id?ben... De ezek szerint elég ritka növény, ha a szaga és a kinézete alapján sem Erika, sem Otto nem ismerte fel. Tényleg, rám hogyhogy nem hatott? Az alvás szabályozó beültetésem mentett meg? Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a technika ilyen módon segít.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Stabilizálás? Detox?"
-"Egy nagy lóf@szt! Ebben a házban nem vagyok hajlandó semmit se csinálni. Örüljetek, hogy egy zseblámpát föl lehet itt kattintani az öreg Keisinger énoki nyelven két példányban perrgamenre megírt, viasszal lepecsételt három példányban iktatott írásos engedélye nélkül. Inkább húzzunk innét kifelé. Borsódzik a helyt?l a hátam is. Majd a kocsiban."
-"Oké, akkor futás!"
-"Nem kell aggódni, megmarad, nagyon nagy eséllyel maradandó károsodás nélkül." mondja Miles amikor látja, hogy mekkora szemeket meresztesz arra, hogy így megfutnak. Ha jól sejted van olyan rossz híre az öregnek, hogy már a háztól is gyakorlatilag rettegnek, és akkor még szó sem volt a Wu úrról, aki önmagában sem a legszívderít?bb látvány. Ki tudja, lehet hogy azt hitték, hogy te is le tudod ?ket varázsolni.
-"A St. Marybe visszük. Pár óra és látogatható és ha minden jól megy, akkor már beszélni is lehet majd vele." teszi még hozzá, hogy megnyugtasson.
-"Azt nem tudom, hogy a család ezt hogyan kezeli, de nekem most hivatalból rend?rt kellene hívnom. Nem fogok, de javaslom, hogy tegyék ezt, mert ez nem marad majd titokban és annak jogi következményei lehetnek." figyelmeztet, de olyan módon, mintha a maffia egy tagját figyelmeztetnék arra, hogy ha le akar lépni akkor most, amíg még teheti. Most azért már sejted, hogy mi az a rossz hír, amit Erika is és Otto is megemlített. Valószín?leg Erikának ezért jutottak csak olyanok, akik úgy gondolták, hogy oké, egy patron kedvéért még egy n?stény ördöggel is elmennének. Mire viszont ezt átgondolod, a ment?sök már ott sincsenek. Úgy elmenekültek, hogy csak úgy porzik utánuk az út.
-"Nem tudom, hogy hol keveredett el, de hacsak nincsenek a lánynak, vagy neked, fiam, halálos ellenségeid, valószín?, hogy arról van szó. Ezt viszont inkább a rend?rökre fogom bízni, lehet?leg most, miel?tt ez a három jómadár egy kis fizetéskiegészítésért elkürtöli a híreknek, hogy mi történt."
-"Összekeverni? Nagyon könny?. Mindenki másmilyennek érzi az illatot, de mindenki valami olyasminek, ami az alvással kapcsolatos kellemes élményéhez kapcsolható. Ha mélyen keresnél, biztosan találnál egy olyan emléket, ami az illathoz köt?dik. Nekem például a második feleségem kedvenc parfümére emlékeztet az illat. Persze gyilkosan er?sen. Egy ilyen életer?s növény szinte elkábít ezzel."
-"Erika?" néz egy pillanatra kérd?n, meglepetten, aztán kapcsol. "Áhh, Erika! Nem csoda, hogy nem. Otthon is ritka. Már régen is ritka volt, aki kereste az meg sosem tért vissza. Vagy azért, mert nem találta meg, vagy azért, mert megtalálta. Dugj ebb?l kett?t az ingedbe és próbáld meg átverekedni magad az ?serd?n. Annak meg kimondottan örülj, hogy az a nyavalyás Otto nem jött rá, hogy ez mi. Ez a dolog azért fontos, mert gyakorlatilag lemásolja az illet? mély asztrális lenyomatát. Nem tudom, hogy mennyire mélyen, pont ezért akartam közelebbr?l megnézni. Otto ezzel szerintem valami ?rültséget csinált volna, vagy eltitkolja és megöli magát véletlen. Ilyen marhaság miatt nincs sok kedvem összeveszni a professzor úrral. Viszont ha te nem vagy megfelel? arra, hogy elfogyasszon, mert veled nem tudna úgy egyesülni, akkor egy ilyen növény nem is fog akarni elkábítani, f?leg ha mondjuk három-négy sokkal finomabb falat van a közelben. Most viszont szerintem hívd ki a Knight Errantot, miel?tt a Keisinger család jó híre megkerüli a Földet. Majd én beszélek velük, miel?tt ide rángatják Severin barátomat."
Csapat riadó!
Na jó, lássuk a rend?rséget. Még jó, hogy az öreg itt van és tudja mit kell mondania. Remélem tényleg barátja a professzornak és nem fogja az egész marhaságot a nyakába varrni. De nem tudok jobbat, meg kell bíznom benne. És szerintem a Keisinger családnak nincs annyi sötét ügylete, mint amennyit azok a ment?sök feltételeztek. Szóval a magam részér?l ?szinte leszek. Bár nem sokat fogok tudni mondani úgy sem.
- Rendben, gyorsan hívom is ?ket.
Tárcsázok, közlöm, hogy bejelentést szeretnék tenni egy postán elcserélt mágikus növény miatt. Elmondom, hogy egy mágus sérültje lett a balesetnek, de szerencsére nem súlyos, viszont a ment?sök tanácsolták, hogy jelentsem az ügyet. És egyúttal érdekl?dnék, hogy mi ilyenkor a teend?m. Ki szeretne-e jönni valaki. Ha igen, akkor mondok címet, addig nem kell tudniuk, hogy a Keisinger házról van szó. Legyen csak normális reakciójuk.
- Na míg ezek kijönnek, gyorsan kiszell?ztetem a szobákat. Ne maradjon az egész ház álomban, míg helyszínel a Knight Errant. Egy pillanat, végigfutok gyorsan.
Így is teszek, El?ször a saját szobámat leveg?ztetem ki, ahol Erika alszik, csinálok egy jó kis kereszthuzatot a konyha felé, majd Kathy következik, végül Otto. Nagyjából míg végigfutom a házat, már várhatom is a rend?rautót az el?térben. Ha úgy döntenek, hogy kijönnek, akkor a cím hallatán valószín?leg elég gyorsan itt lesznek.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
A szell?ztetéssel az a gond, hogy a ház szó csak azért ház, mert egyetemisták laknak benne, egyébként igazából a kúria szó illene rá, míg a professzorék "házára" inkább a palota. Azaz mágusnak kell lenned ha belátható id?n belül akarsz itt kereszthuzatot csinálni, ráadásul amúgy is vihar közeleg, illetve a távolban már az van, méghozzá hatalmas és nagyon er?s a gyanúd, hogy nem víz esik, hanem jég vagy valami hasonló, ugyanis az egyetem környékén ment?t, rend?rt és t?zoltót is látsz kinn szirénázva. Már csak a terepjárók meg a tank hiányzik. Ennyit látsz a szobád ablakából, amikor megérkezik az els? kocsi, ami nem a rend?röké, hanem a helyi médiáé. Utána még vagy hármat látsz közeledni, mögöttük meg két nagy Knight Errantos páncélozott csapatszállítót, a tetejükön gépágyútoronnyal. Ekkor a kavalkád kell?s közepébe szépen leszáll a viharos égb?l a professzor a fején egy pilótaszemüveggel. Körülbelül úgy fest, mintha Drakula úgy döntött volna, hogy innent?l duplafedel?vel fog közlekedni.
A helyi lapok és trid-adók riporterei körülbelül odáig jutnak, hogy épp megrohamozzák a kapun kilép? professzort, aki ha jól sejted a rend?röket ment ki beinvitálni. Az viszont els? lépésben torkon kapja a legközelebbi szemtelenked?t és fél kézzel bedobja a többi közé.
"Ihr seid hier nicht erwünscht! Geh weg!" kiált oda a többinek. ["Itt nem vagytok kívánatosak! T?nés!"]
Ekkor érnek be a rend?rök, akiket már egy fokkal udvariasabban fogad, hisz ?ket be kell hívni, na meg ?k sem szeretik a médiát annyira és legalább elkergetik az okvetlenked?ket.
-"Köszönöm, hogy szóltál, Enlai mester." hajol meg neki enyhén, nyugatiasan. "Sajnálom, hogy megint valami ballépés miatt kell viszont lássuk egymást."
-"De most legalább a fiadnak semmi köze a dologhoz, barátom."
-"Ennek kimondottan örülök. Azt hittem valami hatalmas marhaságot csinált már megint... Illetve az esti koncertjén kívül, amit, mit ad az ég, pont az ablakom alatt kellett megrendeznie."
-"Akkor most rajtam a nevetés sora, Severin."
-"Kitérnének a részletekre is?" kérdezi a mellettük álló páncélruhás kommandós, aki a diktafonjával szöszmötöl, mire mindketten úgy néznek rá, hogy menten befogja a száját.
-"Mindjárt, ?rmester, ne legyen olyan türelmetlen. Árt az egészségnek."
-"Maga most fenyeget?" kérdez vissza a rend?r.
-"Mi nem, fiam, de a türelmetlenség gutaütést, meg szívrohamot okoz és egyébként is nagyon rossz fengsuj." mondja atyáskodó hangon a kínai, mire szegény rend?r valami olyan arcot vág, mintha a bolondok házába hívták volna ki helyszínelni és most két ápoltat kellene kihallgatnia. Két veszélyes és nagyon hülye ápoltat.
-"Neked köszönhetjük azt a fél várost érint? varangyes?t ami pont telibe kapta az egyetemet?" kérdezi a professzor az öreget.
-"Hoppá! Elszámoltam volna magam? Bocsánat, a Faustus Házat akartam és nem varangyokkal hanem rohadt paradicsomokkal. Rohadt paradicsomot viszont nem tartok magamnál reggelire, az a varangy meg pont a reggeli levesemhez volt. Sebaj! Megérte. Legközelebb majd megtanulják azok a vásott kölykök, hogy nem dobálják meg az öregapjukat rohadt paradicsommal." erre a rend?r megint csak úgy bólogat, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy az ember varangyos békát tesz a levesébe és nem száraztésztát.
-"És ez? Ezt is neked köszönhetjük, Enlai mester?"
-"Ugyan, Severin, szerinted meg tudnék én annyira haragudni bárkire is, hogy elpazaroljak rá egy ilyen drága növényt? Kérdezd inkább a postahivatalt."
-"Ahh, Enlai, itt már nem egy hivatal van..."
-"De nálunk igen."
-"Akkor a többir?l az üggyel kapcsolatban a Wuxing-gel kell egyeztetnie, ?rmester. Ha jól sejtem, akkor az itteniek összecserélték a két küldeményt, így az, amit a fiam Kínából rendelt a kedvesének, Enlai barátomnál kötött ki, míg az ? veszélyes és ritka összetev?je, amib?l szerintem tea, vagy szárítmány készült volna, itt kötött ki. Kérem szóljon, ha megtalálta az illetékest." magyarázza el a rend?rnek a helyzetet a professzor, miközben Enlai is hevesen bólogat.
-"Most pedig ha nem bánja, megyek és megnézem, hogy mi van a fiam kedvesével. Bocsánat, hogy a segítséged kell kérjem, Enlai, de már most halálosan fáradt vagyok. Egész este alig aludtam, aztán egy nagyon fontos rituálé el?készületei miatt nem tudtam, aztán meg a varangyes? vert föl, aztán meg a repülés merített ki. Most viszont szeretnék életképes állapotban beérni a St. Marybe, valakinek viszont föl kellene ébresztenie a fiam és a többieket. Bizonyára tudsz valami hatékony f?zetet erre és bizonyára id?d is van elkészíteni. Herr Cooper szívesen segítene és egyébként is maradnia kell hisz ? még nem tett vallomást. Utána viszont akár meg is látogathatna néhány szó erejéig." mondja a professzor, feléd is jelent?ségteljesen pillantva, ami körülbelül annyit tesz, hogy amint sikerült életre varázsolnotok a bagázst az öreg segítségével, keresd meg. Lévén telefonja is akad, ha jól sejted akár Mátrixból is megteheted.
-"Ugyan, ez csak természetes, Severin barátom." mondja Enlai.
-"Kérem ne varázsoljanak. A többi lakót én magam fogom bekísérni kihallgatásra, ha szükséges, a házat viszont nincs most se id?m, se er?m, se kedvem hatástalanítani." fordul még vissza a professzor, ahogy méltóságteljesen kivonul a házból. Most, hogy a "kapitány" elhagyta a hajót, kicsit kevésbé magabiztosak a rend?rök, mint az el?bb. Jobban is sietnek, és egyébként sem tudnak annyi dolgot összeszedni, csak egy halom száraz kórót visznek kifelé, meg ha jól sejted egy csomó mérési adatot és fölvételt, de ez nem látszik. Ezek mellé viszik a vallomásod is, amivel megint csak nem mennek majd sokra, hisz gyakorlatilag az egész ház ártatlan, még csak sejteni se sejtettétek, hogy mir?l is van szó.
-"Micsoda z?rzavar..." jegyzi meg a kínai, mikor végre eltakarodnak a rohamosztagosok a házból.
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Shadowrun a fórumon
-
Más Shadowrun kalandok
- Cégháborúk 1: DreamCon Boston
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

How to resolve AdBlock issue?